Producent Naturalnego kwasu chlebowego umieścił na butelce chwytliwe hasło: "Chcesz być żeśki i zdrowy pij kwas chlebowy".
Cała etykietka prezentuje się tak:
Z drugiej strony butelki pojawia się kolejna ciekawostka. Kwas chlebowy wytwarza się w procesie fermentacji przez zmieszanie chleba z wodą i cukrem, po zmieszaniu go z wodą i cukrem w wyniku fermentacji. Skomplikowane.
W warunkach domowych chyba nie da się tego zrobić...
Żeśki lapsus nadesłał y13. Dziękujemy!
16 wrz 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
4 komentarze:
a co tu się właściwie nie zagdza?
Jakby tu odpowiedzieć, hmmm...
Sięgnijmy może po słownik ortograficzny, co? To mogłoby być pierwsze podejrzenie.
Następny krok: to może być katastrofa gramatyczna albo logiczna (w wypadku naszego kwasu - też nastąpiła, niestety).
Mam nadzieję, że to nie jest za dużo zagadek.
a, faktycznie.
Za pierwszym razem przeczytałam "żeński i zdrowy" ;)
Prześlij komentarz