16 wrz 2009

Żeśki, zdrowy kwas chlebowy

Producent Naturalnego kwasu chlebowego umieścił na butelce chwytliwe hasło: "Chcesz być żeśki i zdrowy pij kwas chlebowy".

Cała etykietka prezentuje się tak:

Z drugiej strony butelki pojawia się kolejna ciekawostka. Kwas chlebowy wytwarza się w procesie fermentacji przez zmieszanie chleba z wodą i cukrem, po zmieszaniu go z wodą i cukrem w wyniku fermentacji. Skomplikowane.

W warunkach domowych chyba nie da się tego zrobić...

Żeśki lapsus nadesłał y13. Dziękujemy!

4 komentarze:

Anonimowy pisze...

a co tu się właściwie nie zagdza?

y13 pisze...

Jakby tu odpowiedzieć, hmmm...
Sięgnijmy może po słownik ortograficzny, co? To mogłoby być pierwsze podejrzenie.
Następny krok: to może być katastrofa gramatyczna albo logiczna (w wypadku naszego kwasu - też nastąpiła, niestety).
Mam nadzieję, że to nie jest za dużo zagadek.

Anonimowy pisze...

a, faktycznie.

Anonimowy pisze...

Za pierwszym razem przeczytałam "żeński i zdrowy" ;)