Bogacza dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i pokroić w podłużne paski o grubości ok. 2 cm. Posypać solą i pieprzem, po czym odstawić w chłodne miejsce na 15 minut. Następnie obtoczyć w jajku i bułce, i smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania złocistej barwy. Jeść po przeciśnięciu przez ucho igielne. W przypadku braku bogacza może być też obierany złodziej.
21 maj 2009
Przepis na bogacza w panierce
Potrzebne produkty: bogacz, dwa jajka, bułka tarta, sól, pieprz.
Bogacza dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i pokroić w podłużne paski o grubości ok. 2 cm. Posypać solą i pieprzem, po czym odstawić w chłodne miejsce na 15 minut. Następnie obtoczyć w jajku i bułce, i smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania złocistej barwy. Jeść po przeciśnięciu przez ucho igielne. W przypadku braku bogacza może być też obierany złodziej.
Lapsus nadesłał Ziomuś. Dziękujemy!
Bogacza dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i pokroić w podłużne paski o grubości ok. 2 cm. Posypać solą i pieprzem, po czym odstawić w chłodne miejsce na 15 minut. Następnie obtoczyć w jajku i bułce, i smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania złocistej barwy. Jeść po przeciśnięciu przez ucho igielne. W przypadku braku bogacza może być też obierany złodziej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz